Wie zijn wij

Conny Busstra

Mijn naam is Conny Busstra, oprichtster en voorzitter van Stichting Idemo. Als kind al was ik begaan met alles wat in mijn ogen hulp nodig had, zowel mensen als dieren. Ik besloot verpleegkundige te worden en werkte in Utrecht op de dierenambulance. Ik heb veel gereisd en helaas zijn er weinig landen waar mensen zorgvuldig met elkaar of met hun dieren omgaan. Dan doen we het in Nederland zo slecht nog niet. Voordat ik ging reizen had ik een hondje, 4 katten, een ezel, een paard, 2 schapen, kippen en ganzen. Nu ben ik het blije baasje van 7 honden( met een handicap) en 4 katten en 12 kippen en een haan. Ik woon prachtig, aan de rand van het bos. Ik werk als verpleegkundige op de medische psychiatrie afdeling van een ziekenhuis. Mijn praktijk als Energetisch en Psychosociaal therapeut heb ik op moeten geven om de stichting draaiende te houden. In mijn vakanties en vrije dagen ga ik naar Kroatië om te helpen. Elk gered hondje of katje, elke blije nieuwe eigenaar, alle geklaarde klussen en vooral al die leuke en lieve mensen die we ontmoeten en die ons helpen, verrijken mijn leven.

Mariska Budding

Een aantal jaren geleden adopteerde ik een hondje via Idemo. Omdat ik ontzettend blij was met mijn hond – en graag iets terug wilde doen – bleef ik de stichting volgen.2 jaar geleden werd via Facebook een noodoproep gedaan. Een jonge hond was in Kroatie in gevaar en zocht dringend een opvangplek. Dit was voor mij de kans om iets terug te doen en ik besloot om contact op te nemen.Ik dacht toen nog dat het een eenmalige actie zou zijn maar de nood was hoog; en eigenlijk ging het vanzelf.  Steeds weer kwam er een hondje bij mij in huis. Jong of al wat ouder; het maakt me niet uit  Groot of klein,wie het (het hardste) nodig heeft is welkom. Inmiddels hebben vanuit mijn huis 27 honden een plekje gekregen. Op dit moment heb ik een plekje vrij… maar dat mandje zal weer snel gevuld zijn!

René en Mariska

Wij zijn René en Mariska. In 2011 hebben wij onze eerste hond Dylan via Stichting idemo opgehaald in koekange, hij kwam uit het asiel. Een jaar later zijn we een week mee geweest om te kijken waar hij nou vandaan kwam. In die week kwam Sunny op ons pad, die hadden ze gered uit een dodingsstation en mocht mee naar Nederland. Ondertussen zijn wij meerdere keren een week met de stichting mee geweest om daar een handje te helpen en rijdt René af en toe transporten. Vanaf 2014 hebben we besloten om ook hondjes op te vangen en hebben wij tot nu toe er voor gezorgd dat er 26 hondjes een super plekje hebben gekregen en wat is het dan leuk dat je zo nu en dan een update krijgt hoe het met ze gaat.

Grada

Sinds ongeveer eind oktober vang ik honden op voor de stichting. Dit komt door een noodoproep op facebook. Een jaar of wat daarvoor is mijn eigen hond overleden en ik miste het gezelschap van een hond om me heen, maar ik was er nog niet aan toe om voor vast een hond te adopteren. Door het oproepje, verdiepte ik me wat in de organisatie en besloot me op te geven als opvangadres, samen met mijn dochter die toen nog bij mij in woonde. Inmiddels vang ik zelf op, mijn dochter is uit huis en vangt op wanneer er nood is. Beide dochters zijn bereid om mijn honden uit te laten wanneer ik afspraken heb,
Ik vang de hondjes op in Meppel, in een eengezinswoning met een tuin, vlakbij een park waar fijn te wandelen is. Regelmatig komt mijn kleindochter op bezoek en zij houdt zich ook met plezier bezig met de hondjes. Zij vindt het erg interessant dat er steeds honden komen en gaan en houdt ervan om met ze te knuffelen en spelen. Vanaf het eerste hondje dat ik opving, ben ik erachter gekomen dat het erg veel werk is, maar ook ontzettend dankbaar, liefdevol werk en ik heb er geen moment spijt van.

Wico

Ik ben vrijwilliger omdat ik vind dat dieren meer respect verdienen dan ze krijgen en ik het lot van alle dieren aantrek en als je ze met liefde behandeld er zoveel voor terug krijgt.

Naida Kaltak

Ze woont in Bosnië en houdt van dieren.Dan valt het leven niet mee. Naida heeft al honderden dieren gered en verloren.Ze wordt dagelijks geconfroteerd met mishandelde honden, pupjes bij het vuilnis en kittens die langs de weg zijn achter gelaten. Het is een strijd tegen de bierkaai maar elk gered dier is er 1 en daarom proberen wij haar zo veel mogelijk te helpen. Daarnaast moet ze ook nog werken, stort haar huis bijna in elkaar en heeft ze torenhoge schulden bij de dierenarts. We hopen dan ook maar op het winnen van de loterij.

Elvira Raković

Elvira Raković woont in Bosnië en is vreselijk begaan met de ellende van de zwerfhonden en katten.

Ze staat elke dag voor dag en dauw op om de zwervers te voeren en moet daarna als jurisdich adviseur aan het werk. Met onze vangkooien probeert ze zo veel mogelijk dieren te vangen en te castereren.

Ook vangt ze veel gewonde dieren op. Van slapen komt helaas weinig meer en het enige wat wij kunnen doen is zorgen voor voer, geld voor sterilisaties en het ophalen van de hondjes die geschikt zijn om in Nederland geplaatst te worden.

Maja Brkić

Woont in Kroatie. Overdag staat ze voor de klas en probeert kinderen te leren hoe ze met dieren om moeten gaan. De rest van haar tijd is ze bezig met het redden van katten en honden die achteloos zijn achtergelaten op straat of in het bos. Het is een hels karwei en daarom proberen wij zo veel mogelijk te helpen. Ons gezamelijk doel is zo veel mogelijk te bereiken met sterilisatieprogramma’s en voorlichting aan de nieuwe generatie.

Familie Kats

Wij zijn 3 jaar geleden bij Stichting Idemo gekomen omdat ze een oproep hadden gedaan voor chauffeurs. Ik vergeet het nooit meer ik zat bij mijn moeder op de bank en vertelde het. Hier heb ik op gereageerd terwijl mijn man van niets wist. Intussen is mijn man een aantal keren naar Kroatië gereden. Wij zijn trotse vrijwilligers van Stichting Idemo en vangen honden op en soms komen de honden bij aankomst even allemaal  bij ons in huis. Honden opvangen vinden wij nog een beetje moeilijk want het liefste houden wij alles zelf. Wij gaan ook helpen als de honden aankomen in NL. Hier helpen wij met verschillende bezigheden. Onze zoon helpt ook mee en die is ook super blij als er weer een transport is en helpt graag. In ieder geval wij zijn trotse vrijwilligers van Stichting Idemo waar wij altijd een deel van zullen blijven uitmaken. Onze respect gaat ook zeer zeker uit naar Conny Busstra. Wij zijn super trots op haar.