Uw hulp

We kunnen ook úw hulp goed gebruiken

Donaties

Donaties zijn zeer welkom en zullen goed besteed worden

In de verslagen kunt u terug lezen wat we allemaal doen

U kunt een bedrag storten op: Stichting Idemo
IBAN: NL21RABO0107596830
Koekange

PayPal
stichtingidemo@gmail.com

Donateur worden
Stichting Idemo werkt uitsluitend met vrijwilligers. We zijn geheel afhankelijk van uw donaties en giften. Van het geld dat we als donatie krijgen, kunnen we meer honden te eten geven, steriliseren, enten en medisch verzorgen. Dit geldt overigens ook voor de poezen.

Klik hier voor het donateursformulier

Vrijwilligers
Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers: bent u enthousiast, heeft u doorzettingsvermogen, een uurtje of meer per week tijd, maar bent u vooral een echte kinder – en dierenvriend?
Dan kunnen wij uw hulp goed gebruiken op allerlei manieren:
Het inzamelen van spullen zoals: kinderkleding en speelgoed.
Dekens, riemen, handdoeken en manden voor de dieren in het asiel.
Honden- en kattenvoer, medicijnen, vlooiendruppels enz enz.
Het inzamelen van materialen zoals gaas om rennen af te zetten en ander bouwmateriaal. Het actief werven van donateurs.

Opvanggezin worden
Wij zijn op zoek naar enthousiaste opvanggezinnen. Deze gezinnen vangen tijdelijk een hond op uit Kroatië en Bosnië. Vanuit deze opvang zullen wij definitieve tehuizen voor de honden zoeken. De honden die meekomen zijn sociaal, lief en aanhankelijk. We willen hen in Nederland rust, liefde en een juiste verzorging bieden. De honden zijn gevaccineerd, gechipt en in de meeste gevallen gecastreerd/gesteriliseerd. Het opvanggezin heeft een belangrijke taak in verband met het verder socialiseren van de hond. We weten dat het opvangen van een hondje, waarvan u weet dat u die weer moet laten gaan, moeilijk is. Maar als u eenmaal berichten krijgt dat de hond en het nieuwe baasje blij en gelukkig met elkaar zijn maakt dat alles absoluut de moeite waard. Wij besteden uitermate veel aandacht aan de voor- en nazorg bij het plaatsen van de honden en u zal als pleeggezin dan ook met raad en daad bijgestaan worden en een grote rol spelen bij de plaatsing.

Heeft u ruimte, tijd , veel liefde te geven, maar bent u vooral serieus geïnteresseerd ?

Voorwaarden
Het opnemen van een opvanghond gebeurt op vrijwillige basis. Het voer voor de hond is in principe voor uw rekening. Indien er een bezoek moet worden gebracht aan de dierenarts, altijd in overleg met Stichting Idemo, zijn deze kosten uiteraard voor onze rekening.
Voordat we overgaan tot het officieel aannemen van een opvanggezin, zullen we eerst een gesprek hebben en komen we bij u op huisbezoek. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit of de opvanghond wel zou kunnen aarden in de woonomgeving van het opvanggezin. Het is ook van belang om te weten of er andere dieren op het opvangadres wonen. Het opvangen van een pleeghond kan veel flexibiliteit van een gezin vragen, maar het geeft daarnaast ook enorm veel voldoening om het dier uiteindelijk zijn of haar nieuwe leven tegemoet te zien gaan. U geeft deze hond de ultieme kans op een beter leven!

De opvanghonden
De dieren die wij naar Nederland halen zullen soms als huishond geleefd hebben. Maar dit betekent lang niet altijd dat ze een huiselijk leven gekend hebben zoals een gezelschapshond in Nederland. Hier enkele voorbeelden van hun mogelijke achtergrond:
Soms komt een hond in Kroatië niet verder dan de schuur, of ligt hij aan een ketting van het hondenhok. Het kan voor zo’n dier even wennen zijn wanneer hij merkt dat hij in huis mag Het probleem zoals onzindelijkheid is in het begin af en toe te verwachten.
Er zijn honden die enkel het leven in het dierenasiel gewend zijn. Deze dieren zullen de buitenwereld stapje voor stapje moeten leren kennen. De één zal zich sneller aanpassen dan de ander. Het kan soms tijd kosten en wat geduld vergen van het opvanggezin.
De honden die op straat geleefd hebben moeten leren dat ze hun eten niet meer bij elkaar hoeven te scharrelen en ze ook niet meer bang hoeven te zijn dat het wordt afgepakt.
Onze ervaring met de Kroatische honden is dat ze over het algemeen super sociaal zijn, de hondentaal heel goed kennen en zich bijzonder snel aanpassen.

Interesse?
Heeft u interesse om als opvanggezin te fungeren ? Misschien heeft u nog veel meer vragen? Aarzel niet en neem contact op met: Conny Busstra, Tel: 06- 50236985.