Waarom 2 kittens adopteren ipv 1

Een kitten heeft nog veel te leren op het moment dat hij geadopteerd word. Veel leren ze al van hun moeder, omgeving, maar vooral ook van hun broertjes, zusjes en leeftijdsgenootjes. Spelen en interactie tussen de kittens zijn namelijk goede leermomenten voor een kitten en op die manier kunnen ze zich goed sociaal ontwikkelen. Daardoor leren ze ook delen; territorium, speetjes en eten etc. en leren ze de lichaamstaal van soortgenootjes te begrijpen.
U kunt er voor kiezen om broertjes en/of zusjes te nemen, omdat die natuurlijk al een band hebben. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor twee kittens die elkaar nog niet kennen. Ze kunnen dan samen de socialisatie periode afmaken. Het is namelijk veel gemakkelijker om twee kittens bij elkaar te zetten dan twee volwassenen. Voor kittens is een territorium nog niet belangrijk, maar met volwassen katten gaat het soms een stuk lastiger en komt er meer stress bij kijken.
Veel mensen werken fulltime en denken dat een kat daarom een geschikt huisdier zal zijn. Dat klopt ook wel maar een kat die alleen opgroeit terwijl het gezelschap gewend is kan zich eenzaam gaan voelen en verlatingsangst of gedragsproblemen ontwikkelen. Twee kittens kunnen elkaar vermaken wanneer u weg bent waardoor er een kleinere kans bestaat dat ze gedragsproblemen ontwikkelen. Uiteindelijk is het veel leuker voor het kitten om er een maatje bij te nemen.

Oudere kat

Wilt u een kitten adopteren terwijl u thuis een senior kat heeft rondlopen? Ook dan is het verstandiger om er twee te adopteren in plaats van één. Een kitten wil spelen en gek doen, terwijl een senior niet meer zo flexibel is en liever wil slapen en zijn oude dagen rustig wil doorbrengen. Een kitten kan jouw senior behoorlijk lastig vallen! Dus ook hierbij is het verstandiger om een tweede kitten van dezelfde leeftijd er bij te nemen.